eSports

The Architecture of Radio visualiseert de geheime wereld van draadloze signalen

 

We leven in een wereld waarin we worden omring door onzichtbare wolken van mobiele netwerken, wifi en GPS. Hoe zou deze wereld eruit zien? Is er een manier om de pulserende golven van onzichtbare informatie te zien?

Ja, die is er! The Architecture of Radio is een app die “in realtime een visualisatie van gsm-masten, wifi-routers, communicatie-, navigatie- en observatie satellieten en hun signalen toont.”

Het onthult de infosfeer in al haar binaire glorie, een digitaal landschap van pieken en wolken, heldere datapunten en draaikolken van enen en nullen. Installeer de app op een smartphone of tablet en je kunt net als bij populaire apps voor sterrenkijkers in 360 graden rondkijken en de verschillende signalen zien fluctueren en blinken.

netwerken2

Het zichtbare maakt plaats voor het onzichtbare

Het Architecture of Radio project, van de kunstenaar Richard Vijgen, wordt al tentoongesteld in het centrum voor kunst en mediatechnologie in Karlsruhe en is daar tot april 2016 te zien.

Volgens Vijgen was het de bedoeling om de infosfeer en het gehele ondersteunende netwerk te visualiseren – waarmee het zichtbare plaats maakt voor het onzichtbare.

“Soms kom je op een onbekende plek terecht. Dankzij deze applicatie weet je of je gebeld kan worden op je mobiele telefoon en of je beschikking hebt over een wifi-netwerk”, vertelde Vijgen.

De lancering van The Architecture of Radio op iOS is gepland voor eind 2015. Een versie voor Android volgt begin 2016. Bekijk de app hieronder in actie.

Foto afkomstig van: architectureofradio.com

Dit artikel delen

Gerelateerde onderwerpen

Lifestyle

Lees dit hierna