eSports

Owow: muziek maken met gebaren

Untitled
Intuïtieve muziekinstrumenten
Owow is een bedrijf van Nederlandse bodem. Oprichter Pieter-Jan Pieters werd afgewezen voor een muziekopleiding wegens gebrek aan notenkennis en uit frustratie startte hij met de ontwikkeling van intuïtieve muziekinstrumenten, zo vertelde hij al eerder aan Vice. Om de instrumenten te kunnen bespelen kun je vertrouwen op je intuïtie: met het systeem van noten lezen of traditionele muziekinstrumenten heeft het niets te maken. Sterker nog, je zult de producten niet eens herkennen als muziekinstrumenten. Op basis van beweging zijn de instrumenten te bespelen.

In deze video geeft Pieters je wat meer uitleg hoe het precies werkt.

Wil je een van de instrumenten, bijvoorbeeld de WOB, kunnen bespelen, dan heeft dat dus met (hand)bewegingen te maken. De afstand tussen je hand en het apparaat wordt getransformeerd naar geluid en dus muziek. Je zult direct merken dat bepaalde bewegingen van de hand ook een bijbehorend geluid zullen opleveren. Maak je een golvende beweging met je hand, dan krijg je ook een golvend geluid.

owow1

Muziek maken op basis van beweging is uniek, maar voor het bedienen van computers wordt al langere tijd gebruik gemaakt van een techniek die je werkt op basis van beweging. Intel ontwikkelde in 2014 al de RealSense-technologie, die computers met een ingebouwde 3D camera laat reageren op zoals handgebaren of het bewegen van de vingers.

De buitenkant print je zelf, in 3D
De bedenker is zich ervan van bewust dat muziekinstrumenten kostbaar zijn. Zo ook zijn innovatie instrumenten. Daarom is het ook mogelijk om alleen de binnenkant, dus het technologische gedeelte te kopen, en de buitenkant 3D uit te printen.

Wil je weten hoe dat klinkt, muziek maken op basis van handbewegingen en je intuïtie, bekijk dan deze video.

Wie al aan de slag wil gaan met deze muziekinstrumenten moet nog even geduld hebben. Coming very very very soon, zo is te lezen op de website.

Dit artikel delen

Gerelateerde onderwerpen

Entertainment

Lees dit hierna