eSports

De golf een stap voor zijn met technologie.

Jamie Ogilvie Writer

Hoe het allemaal begon

Ik was ongeveer elf jaar oud toen ik geïnteresseerd raakte in water en ik me besefte dat er geen leukere speelplaats was dan de zee. Ik weet nog hoe ik op een bodyboard rondspetterde aan de kust, toen een golf een paar meter voor me stuksloeg. Het wateroppervlakte was spiegelglad en ik herinner me de diepblauwe kleur nog. Het fascineerde me mateloos hoe water zoveel vormen en kleuren kon aannemen. Sterker nog, het interesseert me nog steeds.

Ik was erbij toen mijn oudere broers leerden surfen op het strand vlakbij ons huis in het zuiden van Spanje, en op dat moment werd ik verliefd op de sport.

Golven volgen

Surfen is een passie. Je raakt erdoor geobsedeerd. Je weet nooit wanneer de omstandigheden weer perfect zijn, dus je bekijkt altijd de online weersvoorspelling om een nieuw bezoek aan het strand te plannen. Door constant het weer te controleren blijf ik op de hoogte, en leer ik een hoop bij over oceanografie-lessen.

Met technologie kan ik de balans vinden tussen werken en ontspannen

Goede golven zijn vrij zeldzaam waar ik vandaan kom, dus als het zover is wil ik even niet aan mijn studie hoeven te denken.  Met technologie kan ik de balans vinden tussen werken en ontspannen. Door op afstand in te loggen op de universiteit en colleges online te volgen hoef ik niks te missen en ben ik voorbereid op de lessen van de volgende dag.

Een legendarische surf-sessie is zoveel beter als je het kan delen

Ronddobberend in de oceaan krijg je de kans om al je zorgen even los te laten. Je wordt heen en weer geduwd door de golven en je moet je concentreren op het moment – het loslaten van al het andere is zo therapeutisch aan surfen. Natuurlijk beleef ik er ook op allerlei andere manieren plezier aan, zoals door het reizen naar nieuwe locaties, nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe culturen ontdekken en dat alles te kunnen delen met familie en vrienden.

Technologie helpt me de beste golven te zoeken, maar het helpt me ook om in verbinding te blijven met de surf-community – en om onze mijn passie te delen. Een legendarische surf-sessie is zoveel beter als je het kan delen. Als notebook kan ik dat met mijn 2 in 1 device gelijk doen als ik uit het water kom.

We hebben allemaal onze favoriete surfers, waarvan velen deelnemen aan de ASP world tour. Ik bekijk hun video’s steeds opnieuw in slow motion om hun techniek te analyseren en manieren te vinden om mijn eigen stijl te verbeteren. Maar ik bekijk video’s niet alleen om te leren, maar ook om in de juiste stemming te komen voor mijn eigen surf-sessie. Als tablet kan ik met mijn 2 in 1 device mijn favoriete video’s bekijken op het strand, zodat ik helemaal klaar ben om het water op te gaan.

Dit artikel delen

Gerelateerde onderwerpen

Gezondheid

Lees dit hierna