Vrouwelijke innovators

CES 2016: hoe drie geweldige technologische trends de vorm van de toekomst bepalen

 

Tijdens zijn inspirerende toespraak op CES 2016 in Las Vegas kondigde Intel CEO Brian Krzanich een aantal nieuwe samenwerkingen aan die aantonen hoe technologie geweldige nieuwe ervaringen mogelijk maakt.

Samen vormen ze drie technologische trends die onze digitale toekomst vormgeven.

Samen met ESPN en Red Bull Media House gaat Intel helpen om minuscule Curie computermodules te gebruiken in de Snowboard Slopestyle en Snowboard Big Air wedstrijden voor mannen tijdens de 2016 X Games in Aspen. Curie gaat helpen om het aantal draaiingen, de hoogte en afstand van sprongen en de kracht van de landing te meten.

Het is een voorbeeld van de eerste belangrijke technologische trend, die gebruik maakt van energiezuinige computers, draadloze verbindingen en het Internet of Things. Het geeft aan hoe alles steeds slimmer en verbonden wordt.

Snowboarden met Intel Curie inside
De Canadese pro snowboarder Mark McMorris in de lucht, geobserveerd door Intel engineer Stephanie Moyerman, die in realtime gegevens van een Intel Curie module leest.

Intel werkt daarnaast in 2016 samen met het sportkledingmerk New Balance om wearable technologieën voor sporters te ontwikkelen. Krzanich en Rob DeMartini, CEO van New Balance, toonden unieke hardloopschoenen met 3D-geprinte zolen die dankzij Intel RealSense op maat gemaakt zijn voor de voeten van de drager.

Oakley blikte in zijn toespraak vooruit naar de aankomende Radar Race bril voor wielrenners en hardlopers, die beschikt over een spraakgestuurd realtime coachsysteem dat ontwikkeld is om te helpen bij het opbouwen van de conditie.

Brian Krzanich en New Balance CEO Rob DeMartin op CES 2016
Brian Krzanich, CEO van Intel, en Rob DeMartin, CEO van New Balance, tonen op CES 2016 de 3D-geprinte schoenzolen die met RealSense op maat zijn gemaakt.

Beide producten tonen aan hoe toepassingen van computers steeds persoonlijker worden. Het is een voorbeeld van de tweede technologische trend die de toekomst vorm gaat geven: dat de beste (en meest waardevolle) technologie uiteindelijk een uitbreiding van onszelf zal zijn.

Dit brengt ons bij de laatste technologische trend die waarschijnlijk ook het meest ambitieus is. Het wordt toegepast in de nieuwe Yuneec Typhoon H drone (hieronder afgebeeld), die Intel RealSense 3D cameratechnologie gebruikt voor haar geavanceerde systemen om botsingen te voorkomen.

Brian Krzanich heeft een Yuneec Typhoon H drone vast op CES 2016
De nieuwe Yuneec Typhoon H drone gebruikt Intel RealSense 3D cameratechnologie om tijdens haar vlucht obstakels te vermijden.

Daarnaast wordt de technologie gebruikt in de nieuwe Segway van Ninebot. Het voertuig is gebaseerd op het Mini Pro ontwerp. Het is deels zelfbalancerend tweewielig voertuig, deels robotbutler en is uitgerust met een RealSense ZR300 camera (zodat hij door woningen kan navigeren) en een Intel Atom processor. Segway wil de berijdbare robot later dit jaar op de markt brengen.

Zowel de drone als de Ninebot tonen aan hoe apparaten kunnen worden voorzien van menselijke zintuigen, de eerste stappen in de richting van sensification of computing.

Brian Krzanich bestuurt een Segway Ninebot op CES 2016
Ontdek de Segway Ninebot, deels zelfbalancerend voertuig, deels robothulp voorzien van RealSense 3D camera. Later in 2016 commercieel verkrijgbaar.

“Technologie speelt een steeds belangrijkere rol en wordt steeds ingrijpender, vernieuwender en toegankelijker,” vertelde Brian Krzanich op CES 2016, waar Intel ook de slimme helm van Daqri demonstreerde, een preview van de America’s Greatest Makers tvshow liet zien en muziek maakte met polsbandjes die dankzij Intel Curie gebaren konden herkennen.

“Mensen kiezen steeds vaker voor ervaringen in plaats van producten,” vertelde Krzanich. “Intel technologie maakt geweldige nieuwe ervaringen mogelijk en verbetert uiteindelijk de wereld waarin we leven.” — Dean Evans (@evansdp)

Dit artikel delen

Gerelateerde onderwerpen

Technologische innovatie

Lees dit hierna