eSports

Bernadette Andrietti praat over Internationale Vrouwendag

Kurt De Buck Writer

Een wetenschapper tekenen: hoe ver zijn we gekomen?

Enkele weken geleden kwamen de meest invloedrijke acteurs en actrices ter wereld naar het LA Dolby theater om hun successen in de filmindustrie te vieren. Toen ze haar prijs in ontvangst nam voor beste vrouwelijke bijrol, greep Patricia Arquette haar kans om het te hebben over een onderwerp wat haar nauw aan het hart ligt: gelijke beloning voor vrouwen. Meryl Streep stak haar vuist in de lucht om haar te steunen en met deze statement haalde ze wereldwijd de kranten, waaruit duidelijk blijkt dat – ondanks de enorme vooruitgang die er is geboekt – er nog veel werk te verzetten is op het gebied van gelijkheid van mannen en vrouwen over de hele wereld.

Dit is slechts een specifiek voorbeeld van een openbare roep om verandering; echter zijn er elke dag mensen hard bezig om de uitdagingen op te lossen waar vrouwen over de hele wereld voor staan. Dit komt nog eens extra naar voren toen de wereld Internationale Vrouwendag vierde op 9 maart.

Ter gelegenheid van deze dag sprak IQ met Bernadette Andrietti, vice-president van de sales en marketing group en marketing
directeur voor EMEA bij Intel, over de genderuitdaging die moet worden opgelost in de STEM industrieën.

Bernadette, hoe zijn de omstandigheden van vrouwen in de wetenschappelijke en technologische sectoron veranderd sinds jij actief bent in de industrie?

Misschien ken je het experiment wat door David Wade Chambers werd uitgevoerd in 1983. Hij ontwikkelde een test waarin kinderen op de basisschool werd gevraagd om een wetenschapper te tekenen, om hun beeld van de werkelijkheid te testen en te meten op welke leeftijd sociale stereotypen ontstaan. In zijn oorspronkelijke onderzoek onder bijna 5.000 leerlingen tekenden 28 meisjes en geen enkele jongen een vrouwelijke wetenschapper.

Ik ben ervan overtuigd dat als we deze test vandaag, dertig jaar later, zouden herhalen, we een veel beter resultaat zouden zien. Het aantal vrouwen dat in de wetenschap of technologie gaat werken blijft echter teleurstellend laag.

Car evenement

Hoewel er tot de leeftijd van 16-17 jaar nog evenveel jongens als meiden deelnemen aan wetenschapswedstrijden, vormen vrouwen slechts 17 procent van de afgestudeerde Informatica-studenten en minder dan 30 procent van de werknemers in de ICT sector. Wat nog zorgwekkender is, is dat slechts 9 procent van de app-ontwikkelaars uit Europa een vrouw is.

Waarom zijn deze aantallen zo laag?

Het is niet zo eenvoudig om deze ongelijkheid te verklaren. Julia King deed een poging in een fascinerend artikel dat de tegen het einde van 2014 door The Guardian werd gepubliceerd. Ze weet het lage aantal vrouwen aan onzekerheid en een gebrek aan vrouwelijke voorbeelden in de sector. Mijn inspirerende collega Asli Arslan Esme ontdekte daarnaast een terugkerend probleem: vrouwen worstelen vaak met hun zoektocht naar een “menselijk element” in engineering, wat doorgaans wordt neergezet als een zeer technisch vakgebied. Dat is een misverstand dat we moeten bestrijden: in technologische onderwerpen is veel ruimte voor creativiteit en het menselijk aspect is cruciaal. Om in de industrie te werken zijn kwaliteiten zoals communicatie, samenwerking en multitasking van belang – vaardigheden waarin vrouwen uitblinken. Vrouwen hebben daarnaast de sterke eigenschap dat ze het gebruiksgemak en de ervaring van technologie belangrijker vinden dan pure prestaties.

Vanuit een zakelijk perspectief hebben we vrouwen nodig wanneer een technologie meer en meer onderdeel van ons dagelijks leven wordt, om hun eigen ervaringen, passie en inzichten te verwerken in de ontwikkeling van producten. Vrouwen kopen de technologische producten nu, maar als ze worden ontworpen door mannen voldoen ze niet genoeg aan de wensen van vrouwen en zullen ze ze niet gebruiken!

Ben je persoonlijk obstakels tegengekomen als vrouw in de technologische sector?

De route die ik volgde om in de wereld van engineering terecht te komen is interessant, omdat ik het bewust deed vanwege het idee dat het puur voor mannen was! Mijn vader zou liever hebben gezien dat mijn broer een engineer werd en ik een lerares. Het vak van leraar werd gezien – en dat is nu volgens mij nog steeds zo – als een beroep dat beter bij vrouwen past vanwege de flexibele werktijden. Dat is jammer, want ik ben er als moeder van twee geweldige dochters van overtuigd dat het ook mogelijk is om als engineer van het leven te genieten!

Het is goed dat er nu ook Lego speciaal voor meisjes is.

Ik hou van logica en ik ben graag bezig met wiskunde en natuurkunde. Ik pakte altijd de Lego van mijn broer af omdat ik jaloers was dat hij er wel mee mocht spelen (daarom is het goed dat er nu ook Lego speciaal voor meisjes is!), terwijl hij moeite had met logisch denken! Dus uiteindelijk wilde ik bewijzen dat ik de engineer kon zijn, en dat is wat er is gebeurd. En mijn broer is de leraar in de familie… en een goede ook. Ik zou nooit zo goed met kinderen om kunnen gaan als hij.

BA3

Welk advies zou je jonge vrouwen willen meegeven die op zoek zijn naar werk in deze bedrijfstak?

Ik zou jonge vrouwen aanraden alle vooroordelen te vergeten, en te beseffen dat de studenten van vandaag de innovatieve uitvinders van morgen zijn. Bij Intel geloven we dat er geen grenzen zijn aan wat vrouwen en meisjes kunnen bereiken, en we helpen ze hun potentieel te bereiken door positieve verandering in hun leven, het leven van hun familie en in gemeenschappen over de hele wereld te stimuleren.

In engineering kun je je creativiteit de vrije loop laten. Dus ga ervoor!

Ik denk ook dat er nog het misverstand is dat engineering ‘saai’ is, terwijl het juist een spannend en creatief vakgebied is. Dus wat ik tegen een jonge vrouw zou willen zeggen is dat je in engineering je creativiteit de vrije loop kan laten. Kijk bijvoorbeeld naar wat je kunt doen met moderne wearables om je lichaamsbeweging en gezondheid te controleren en de nieuwe MICA en Basis producten. Dus ga ervoor en vertrouw erop dat je de juiste keuze maakt.

Heb je nog voorbeelden van hoe Intel vrouwen en meisjes helpt in STEM industrieën?

Bij Intel zijn we al jaren gericht op het stimuleren van diversiteit. In 2015 hebben we al een aantal belangrijke ontwikkelingen aangekondigd die deel uitmaken van die overtuiging; tijdens CES hebben we bijvoorbeeld al $300 miljoen toegezegd om meer diversiteit binnen Intel en binnen de gehele technologische industrie te stimuleren. Daarnaast zij we een aantal initiatieven gestart om het aantal vrouwelijke uitvinders te verhogen, zodat meer vrouwen gaan creëren, bouwen en knutselen. Misschien ken je onze samenwerking al met organisaties zoals WISE (Women into Science and Engineering) om meer meiden te overtuigen om een carrière in de wetenschap of in engineering na te jagen.

Ik heb niet de illusie dat de ongelijkheid morgen opgelost is, maar op Internationale Vrouwendag is het belangrijk om bewust te zijn van het werk wat we nog voor de boeg hebben. Als we echte verandering willen zien moeten we duurzame initiatieven starten en samenwerking creëren tussen bedrijven, onderwijs en beleidsmakers. Als we dat weten te bereiken ben ik ervan overtuigd dat we op de vijftigste verjaardag van de ‘teken een wetenschapper’ test, evenveel mannelijke als vrouwelijke wetenschappers zien. Dat zou een mooi beeld schetsen van de STEM industrie van de toekomst: spannend, divers, en even open voor mannen als voor vrouwen.

Dit artikel delen

Gerelateerde onderwerpen

Wetenschap

Lees dit hierna