Technologische innovatie

6 dingen die je nog niet wist over de zevende generatie Intel Core processors

Dean Evans Technology Writer Twitter

Intel kondigde eind augustus officieel de zevende generatie Intel Core processors aan. De nieuwe 14nm+ chips zijn gebaseerd op de kracht en prestaties van de zesde generatie en hebben meer te bieden dan alleen een jaarlijkse snelheidsboost.

Hier vind je zes feiten die je moet weten over de nieuwe CPU’s.

1. Ze zijn ontworpen voor het ‘immersive internet’
“Wat is het immersive internet?” hoor ik je vragen. Nieuwe technologieën veranderen hoe we online entertainment en informatie consumeren. We doen meer dan woorden op een pagina lezen of naar stilstaande afbeeldingen kijken. We kijken, luisteren, communiceren en ontdekken. “De opkomst van 360-graden 4K UHD-video en virtual reality levert ons geheel nieuwe mogelijkheden op,” vertelt Navin Shenoy, corporate vicepresident en general manager van de Client Computing Group van Intel.

2. Ze kunnen moeiteloos 4K- en VR-video aan
Dankzij een nieuwe media-engine verwerkt de zevende generatie Intel Core processors moeiteloos alle HD-content waar jij je mee bezig houdt. De nieuwe HEVC 10-bit decodeerfunctie zorgt er bijvoorbeeld voor dat video’s met een resolutie tot 4K UHD moeiteloos worden afgespeeld. VP9 hardwareversnelling zorgt daarnaast voor het soepel (en energiezuinig) afspelen van 4K UHD- of 360-graden 4K-video’s, zelfs tijdens multitasken. De accu gaat dus niet alleen de hele dag mee, maar kan zelfs de hele dag 4K afspelen (9,5 uur).

3. Ze zijn tien keer sneller dan de eerste Intel Core processors
Een nieuwe processorupdate betekent natuurlijk een snelheidsboost, en de zevende generation Core processors zijn tien keer sneller dan de originele Intel Core processors die in 2009 op de markt kwamen. In vergelijking met de zesde generatie Core processors die in 2015 uitkwamen bieden CPU’s van de zevende generatie tot wel 12 procent betere productiviteit en tot wel 19 procent snellere webprestaties. In vergelijking met een vijf jaar oude pc zijn ze 70 procent sneller en bieden ze 3,5x betere 3D-prestaties.

4. Ze kunnen Overwatch spelen met geïntegreerde graphics
Over 3D-graphics gesproken: de CEO van Intel, Brian Krzanich, demonstreerde onlangs tijdens IDF 2016 hoe een game als Overwatch soepel kan worden gespeeld met een zevende generatie processor met geïntegreerde Intel HD Graphics. Er is dus geen losse grafische kaart nodig. Als je toch liever kiest voor een aparte grafische oplossing kun je die makkelijk toevoegen aan notebooks die over de nieuwe processor beschikken…

Acer Swift 7 met zevende generatie Intel Core processor
De nieuwe zevende generatie Intel Core processor maakt dunnere en lichtere notebooks mogelijk, zoals de Acer Swift 7.

5. Ze bieden ondersteuning voor Thunderbolt 3/USB-C en Windows Hello
De processors van Intel bieden sinds de zesde generatie ondersteuning voor Thunderbolt 3/USB-C en de zevende generatie is daarop geen uitzondering. De verbinding die alles kan is tot acht keer sneller dan de bestaande USB 3.0 standaard, waardoor gamers makkelijk een externe grafische kaart of een paar 4K UHD-monitors kunnen aankoppelen. De nieuwe zevende generatie processors zijn daarnaast compatibel met Intels RealSense 3D-cameratechnologie, zodat gebruikers Windows Hello kunnen gebruiken om met hun gezicht in te loggen op hun pc.

6. Ze maken indrukwekkende nieuwe mobiele modellen mogelijk
Neem bijvoorbeeld de Acer Swift 7, de eerste notebook die minder dan een centimeter dik is — 9,98mm om precies te zijn. Toch beschikt dit draagbare device zonder ventilator over een zevende generatie Intel Core i5 processor, 13,3-inch Full HD IPS scherm, 8GB aan geheugen, een 256GB SSD en twee USB-C poorten. Het is de eerste van een nieuwe golf devices, van ultradunne notebooks met de zevende generatie Intel Core i3, Core i5 en Core i7 chips tot lichte 2 in 1 devices met de Intel Core m3 processor.

Klik hier om te ontdekken wat de zevende generatie Intel Core processors nog meer kunnen.

Dit artikel delen

Gerelateerde onderwerpen

Technologische innovatie

Lees dit hierna